26/04/22

Минулий тиждень був дуже насичений різноманітними подіями в «Централізованій міській бібліотечний системі для дітей»

2022 рік КУ «ЦМБС для дітей» оголосила Роком Володимира Рутківського.  І саме на цьому тижні нашому видатному земляку виповнилося б 85 років. Тому, було багато матеріалів та заходів присвячених творчості письменника: 18.04.22 підготували матеріали Центральна дитяча бібліотека, філіали №№10, 40. Zoom зустріч за творчістю Рутківського провели у  філіалі №4.

Найбільшою подією цього тижня став БУКФЕСТ-2022. Він пройшов під гаслом «Нація, яка читає – непереможна!», нажаль, онлайн. В рамках цього фестивалю, всі філіали ЦМБС для дітей підготували відео матеріали на різноманітні літературні теми. Особливу уваги приділили творчості одеських авторів. Бібліотекарі познайомили із сучасними одеськими письменниками, а також новинками на українському книжковому ринку та українськими письменниками, які надихають своєю творчістю одеських авторів. 

Також, серед читачів Центральної міської дитячої бібліотеки напередодні «Букфест-2022» відбувся онлайн-конкурс поезії «Миру Україні». Переможницею номінації «Автор літературного твору» стала Поліна Перепелиця, яка  прочитала свій вірш на відео.

Наші онлайн заходи, та просвітницьки матеріали присвячувались на цьому тижні Софіївському парку, прем'єрі фільму режисерки Віри Яковенко «Подвійний імельман» за сценарієм української письменниці Ірен Роздобудько в Парижі. 

Писали бібліотекарі про сучасну польську письменницю Йоанну  Ягелло, про повість Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили» (філ.21) і про Стівена Кінга, не оминули увагою і українські народні казки (філ.22).
Знайшли своє відображення в нашій роботі цього тижня і знаменні дати, а саме День Землі та Великдень.
Так, більшість наших заходів, з міркувань безпеки, знову ж відбувається онлай. Але наші бібліотеки не бувають порожніми та тихими. Щодня до нас приходять маленьки читачі та їхні батьки. Сподіваємось, що зовсім скоро, ми повернемось до багатолюдних та галасливих масових подій у наших гостинних стінах.



Немає коментарів:

Дописати коментар