18/04/22

Володимир Рутківський

 18 квітня відомому українському письменникові, лауреату Національної премії імені Т. Г. Шевченка ввиповнилося би 85 років. 

Початок XXI ст. сміливо можна назвати часом, коли світ відкрив для себе Україну як самостійну державу та одну з найдавніших культур. Із кожним роком інтерес світової спільноти до неї стає глибшим, а уявлення про її минуле й сучасне — достовірнішими. І серед тих, хто допомагає світові побачити справжню Україну, — письменник-одесит Володимир Рутківський. 

Володимира Рутківського можна назвати унікальним явищем українського культурного життя початку XXI ст. Замовчуваний десятиліттями патріарх і водночас топовий автор новітньої української дитячої літератури, він став втіленням можливості та перспективності порозуміння між поколіннями. Увірвавшись до сучасного літературного процесу у 70 років, письменник отримав усі найвищі в Україні відзнаки в галузі книги для дітей і юнацтва, його твори читаються людьми всіх поколінь та очолюють найповажніші рейтинги, перемагають у найвпливовіших літературних конкурсах. 

 Україна, яку він описує, — вітальна, енергетична, переможна — це країна, в котрій хочеться жити. 

Читачі та критики високо цінують творчість Володимира Рутківського, ставлять його ім’я поруч із найвизначнішими літературними іменами.

Немає коментарів:

Дописати коментар