09/11/18

Цикл історичних подорожей «Історія без цензури»

У бібліотеці-філії №8 7 листопада для завідуючих філіями та бібліотекарів старших відділів ЦМБС для дітей міста була проведена перша лекція цього циклу до 100-річчя Української революції 1917-1921 років. Перед присутніми виступив доктор кафедри історії України ОДУ ім. Мечникова Гончарук Т.Г
Він розповів про героїчні та трагічні події Української революції, про широковідомі й малознані факти: від створення Центральної Ради до Другого Зимового походу, про перемоги та поразки, здобутки і прорахування її провідників. Завдяки Українській революції наш народ уперше в ХХ сторіччі створив незалежну національну державу, яка мала територію, кордони, органи влади, військо, гроші, мову. Нинішні символи України – синьо-жовтий прапор, тризуб, гімн «Ще не вмерла Україна» обрані державними ще тоді. Після століть бездержавності відбулось обꞌєдання східних і західних українських земель.
Хай досвід минулого зробить нас сильнішими сьогодні задля успішного майбутнього. Адже боротьба триває!
Бібліотекарі філії №8 ознайомили присутніх з інтелектуальною грою, присвячену Українській революції 1917-1921 років, яку підготував і подарував бібліотеці Український інститут національної памꞌяті. Була представлена книжкова виставка: «За Україну, за її волю, за державність» (Українська революція 1917-1921 рр.).

 

Немає коментарів:

Дописати коментар