06/11/18

Гурман — вечір для юних романтиків “Німецький романтизм у музиці”

Гурман — вечір для юних романтиків “Німецький романтизм у музиці”
2018- рік німецької мови і культури в Україні. 5 листопада у літературно-музичній вітальні Центральної бібліотеки читачі - учні 11-а класу НВК №90 - школи з поглибленим вивченням німецької, - познайомилися з німецьким романтизмом у музиці - основним напрямком у мистецтві XIX століття.
Цей напрямок об 'єднав таких різних композиторів як Фредерік Шопен і Ференц Лист, Роберт Шуман і Фелікс Мендельсон. Романтики розробили ліричну мініатюру, яка надала можливість висловлювати потаємні відчуття і порухи душі. Особливе місто у музичному романтизмі посідають картини природи як віддзеркалення внутрішнього стану людини.
Знайомство з романтизмом було розпочато твором Людвига ван Бетховена - композитора, який, з одного боку, продовжив традиції віденського класицизму, з іншого - втілив риси романтичного мистецтва. Прозвучала пісня “Нова любов - нове життя” у виконанні соліста Львівського театру опери і балету лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Алтухова. Ведуча Людмила Волкова розповіла про найвідоміших романтиків - Франца Шуберта і Роберта Шумана. Пісні “Ave Maria”, “Форель”, “Моя роза”, “Душевна близкість” виконали Дмитро Алтухов і викладач Одеської національної музичної академії ім. А.Нежданової лауреат міжнародних конкурсів Юлія Тимакова, концертмейстер Наталія Ізуграфова. Дуже емоційно, з великою зацікавленістю читачі сприйняли виступи співаків, а згодом мали можливість поспілкувалися з ними, обговорити рівень володіння німецькою, подякувати за отримане естетичне задоволення.

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар