26/11/18

«Україна козацька: пам'ять віків історії»

Кожен в Україні чув про козаків. Про чоловіка, який вміє відстояти свою честь і захистити слабкого, старого, жінку, у нас кажуть: справжній козак.
Адже козак  -  справжній воїн, який не розлучається з шаблею, захисник Батьківщини, хранитель прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.
У бібліотеці №40 для учнів НВК «Інтелект» відбулася подорож у минуле. Перегляд історико-документального відеоролика «Традиції козацтва» допоміг юним читачам здійснити подорож в історію славних козаків, детальніше пізнати діяльність видатних гетьманів України.
Виховання було предметом особливим для козаків і воно в них  поєднувалося з військовим навчанням. Проявити свої фізичні здібності учням допоміг конкурс «Перевага рук». Байдужих не залишилося, всі хотіли позмагатися, показати себе справжніми козаками. Навіть дівчинкам було де проявити себе, адже допомагати пораненим і хворим - це є невід'ємна частина козацького милосердя. У конкурсі «Медична допомога» дівчинки надавали  першу допомогу умовно потерпілим козакам-хлопцям.
А книги, представлені бібліотекарями на тематичній книжковій виставці, дали можливість усім присутнім більш глибше дізнатися про минуле України.



Немає коментарів:

Дописати коментар