16/11/18

Як смичок струни торкнеться - вона піснею озветься

Заграла скрипка весело, бентежно,
Мелодія чудова лине ввись.
Смичок торкає струни обережно,
До серця дивні звуки полились
Чудового осіннього дня ​​зали бібліотеки №37 наповнилися чарівними звуками скрипки. У бібліотеку прийшли вихованці музичної школи №7 на зустріч з учнями 4-Б класу школи №48. Юні музиканти виконали твори
К. Мостраса «Східний танець», В.Гуревича «Словацька полька», А.Гоноболина «Молитва» та «Опале листя» композитора Амбера у виконанні викладача Сухомлінової А.О.
Бібліотекарі повідали учням історію створення музичного інструменту. Пройшовши нелегкий історичний шлях, скрипка зайняла місце головного музичного інструменту симфонічного оркестру, її по праву називають «королевою музики». Скрипки виготовляли в багатьох країнах світу, але кращі скрипкові майстри жили в Італії, в місті Кремона. Скрипки, зроблені кремонскими майстрами XVI --XVIII століть Аматі, Гварнері і Страдіварі, досі вважаються найкращими.
З великим інтересом учні дізналися про неперевершеного скрипаля, італійського композитора Ніколо Паганіні. Пролунала музика у виконанні сучасних скрипалів-віртуозів Девіда Гарретта, Ванесси Мей, української скрипальки та музиканта Асії Ахат. Бібліотекарі Чіняєва Т.В. та Ковальчук В.В. познайомили уважних слухачів з вередливою героїнею казки «Принцеса та Скрипаль», а також нагадали про Незнайку і учасників «Квартету», які прагнули стати музикантами, не розуміючи, що музика - це не тільки красива мелодія, але і наполеглива праця.



Немає коментарів:

Дописати коментар