26/11/18

Толерантність

У 1995 році Організацією Об'єднаних Націй було прийнято «Декларацію принципів толерантності» - основоположний міжнародний документ, в якому сутність толерантності детермінується як «повага, прийняття та правильне розуміння всієї багатоманітності культури, форм самовияву й прояву».
Особлива увага звертається на те, що толерантність - це не поступка чи потурання, а насамперед «активне ставлення до дійсності, що формується на основі визнання універсальних прав і свобод людини». Це означає «визнання того, що люди із природи своєї відрізняються зовнішнім виглядом, становищем, мовою, поведінкою і мають право жити в мирі та зберігати свою індивідуальність».
 Глобальні проблеми, що їх має розв’язувати людство, дедалі більше загострюються, а конфлікти стають усе небезпечнішими, і тому зростає усвідомлення необхідності співпраці людей і привабливість ідей толерантності.
У філії №40 відбувся за цією темою  тренінг для учнів школи №67. Діти разом з  психологом Одеського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ганною Патрушевою розкривали поняття «толерантність», вчилися слухати один одного, дискутували щодо рис толерантної поведінки,  чуйного ставлення до інших людей. В ході тренінгу психолог наголошувала на тому, що треба сприймати людей такими, якими вони є, цінувати особистість в кожній людині, поважати її думки, переконання та зберігати «своє обличчя» за будь яких обставин.



Немає коментарів:

Дописати коментар