28/11/18

Колекція модних ідей для сучасних дітей

Мета заходу - навчитися працювати в команді, нести відповідальність за виконану роботу, слухати уважно оповідача, вміти спілкуватися з однокласниками та користуватися будь-якими побутовими предметами.
Фетр - волокнистий нетканий матеріал. Традиційно його роблять з вовни, але сучасна промисловість випускає безліч видів фетру від натурального до синтетичного з різною щільністю.
Створювати вироби з фетру одне задоволення - цей матеріал приємно тримати в руках, він дуже простий у використанні. А найголовніше його гідність в тому, що навіть самі невигадливі вироби виглядають яскраво і привабливо.
Останнім часом совина тематика стала дуже популярна. Тепер і читачі 40-ї філіїзмогли змайструвати милу Совушку своїми руками зі шматочків фетру.
Сови належать, напевно, до найбільш таємничих і загадкових птахів. Потайний нічний спосіб життя, «розумний» погляд, безшумний політ, лякаючий голос вражали людську уяву. Сов шанували, присвячували богам і героям, вони стали символом мудрості. У багатьох казках і легендах сови виступають радниками, проникливими птахами, вісниками, носіями незвичайних знань. Сові слов'яни приписують роль берегині підземних багатств.
З давніх-давен сова вважалася символом мудрості і знань. У стародавніх греків вона була священним птахом богині мудрості Афіни (а саме - будинковий сич).
Сова - напевно найвідоміший «віщун» серед птахів. І не обов'язково вона віщує погане, як це часто вважається. У Франції вірили, що якщо вагітна жінка почує крик сови, у неї народиться дівчинка. Жителі Південної Індії, почувши совиний «концерт», рахували кількість криків. Якщо один віщував близьку смерть, то два - успіх у справі, яке незабаром буде розпочато, три - хтось в родині одружується, п'ять - людини чекає подорож, шість - слід чекати гостей…
Ось такі факти з життя сов почули читачі з 15 школи на заході в бібліотеці, коли прийшли 26.11.18 для участі в майстер класі по фетру, який проводила завідувач дитячої бібліотекою Ольга Олександрівна Стемберская. Всі діти із задоволенням працювали над фетром, щоб вийшла сова, і результат був досягнутий. Всі виконані іграшки діти на память взяли додому.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар