07/03/17

Тарас Григорович Шевченко

 великий син українського народу, видатний письменник нашої Батьківщини. За своє недовге життя Тарас Шевченко залишив нам велику спадщину в літературі, художньому мистецтві і просто неоціненний вклад в розвиток української культури.
Перу Тараса Григоровича Шевченка належать: поеми, балади, повісті, збірки віршів, більше 1000 картин. Його праці перекладені на велику кількість мов всього світу, тож не лишайтеся осторонь і ви. «Учіться, читайте, й чужому навчайтесь, й свого не цурайтесь».
Глибше ознайомили дітей 3-Б класу школи №103 з життям та творчістю українського народного поета у бібліотеці-філії №8 6 березня на заході "І лине над землею Шевченкове святе слово…". Бібліотекарі показали, як поет оспівує красу рідного краю. Вчили виразно, чітко читати вірші, збагачували словник учнів, сприяли національному вихованню учнів та формували почуття гордості за Україну.  
А у філії №37 пройшла зустріч вихованців 48-ї школи з викладачем дитячої музичної школи №5 Г.П.Вагановой, яка розповіла про вплив народних пісень на творчість Шевченка, які були його супутницями на протязі життя, у яких він черпав натхнення. Ще при житті поета багато його віршів стали піснями, мелодії до яких складали прості люди. Зустріч супроводжувалась виконанням музичних творів.
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар