13/03/17

Поетична година

Щовесни, коли тануть сніги 
І на
рясті просує  «веселка» 
Повні
 сил і живої снаги,  
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.
 
Коли нап'єшся води із криниці, відчуєш себе бадьорішим, здоровішим, так, послухавши вірші і пісні Тараса, наші душі переповнюються ласкою і добром до людей, почуттям прекрасного, любов'ю до природи, співпереживанням, вдячністю. 9-10 березня представники дитячої бібліотеки №10 завітали до учнів початкових класів ОЗОШ №30 та вихованців дитячого закладу №21 вшанувати Великого Кобзаря.
Бібліотекарями була представлена тематична полиця «Стежками малого Тараса» з творчими та бібліографічними цікавинками. Мандруючи поетичними стежками, діти пізнавали глибше його образи, поривали у дива мистецької палітри, на якій кожен мазок пензля став віддзеркаленням багатогранного Шевченкового слова. Дошкільники та учні яскраво проявили акторську майстерність в інсценівках з дитинства маленького Тараса, демонстрували вміння виразно, емоційно читати вірші поета про природу, виконували українські пісні та танці.
А от до бібліотеки-філії №8 завітали наймолодші читачі дитячого садка №276. Бібліотекар Музичко Л.В. підібрала прекрасні віршики для маленьких відвідувачів, розказала про життя та творчість великого генія та показала портрет Т.Г. Шевченка. А для того щоб діти краще запам’ятали урок бібліотекар підготувала все для аплікації, яку дітки власноруч зробили навколо портрета письменника. Такий яскравий колаж діти забрали із собою, в якості подарунка від бібліотеки.
 
  



Немає коментарів:

Дописати коментар