10/03/17

“Хай славен буде у віках його безсмертний геній”

Великий український поет Тарас Шевченко в усьому світі знаний як Кобзар. Його дбайливе ставлення до українського слова, любов до людей і рідної країни подарувала поетові славу батька української літератури. У всіх філіях ЦМБС до його дня народження були проведені цікаві заходи. Так, 9 березня перед девтикласниками школи “Софії Русової” в бібліотеці №8 виступив Член Спілки письменників України Микола Суховецький. Він відомий український прозаїк, який працює та творить в Одесі.
Діти з цікавістю слухали розповідь письменника про ті почуття, які викликає у нього життя та творчість Т.Г.Шевченка, що відобразилось у його останній збірці “Зустріч у Лаврі”.
Автор розповів про працю над збіркою, про те, що стало поштовхом до її написання. Письменник з самого дитинства йшов до Шевченка, його чутливе серце ще з малих літ прийняло на себе весь біль і всю любов шевченкового слова, як і у всіх шанувальників поета та всіх українців. А Слово у поєднанні з Любов'ю, живуть у світлі воскресіння, і хай це світло посіє в душах читачів іскру віри, надії і любові.
А до маленьких читачів ДНЗ № 66 завітали бібліотекарі 48-ї філії на літературно-мистецьку зустріч, де дівчата та хлопці познайомились з творчим надбанням великого українця. На виставці малюки  дивились чудові картини поета, читали вірші, та виконали український народний танець.
Твори Шевченка вчать нас любити Батьківщину, берегти пам’ять про вітчизняну історію, плекати красу рідного краю.


Немає коментарів:

Дописати коментар