29/04/12

Ерудит–ринг «Легенди та міфи народів світу»


 Людина завжди замислюється над тим, чому навколишній світ саме такий, а не інакший? Чому з такою періодичністю сходить і заходить Сонце? Як зявилися люди і що з ними відбувається після смерті? Як був створений світ, з чого він складається?
      Люди в давнину задавали собі ці запитання і намагались знайти відповіді. У різних племен у різних країнах світу існували свої пояснення. Яскраві оповіді, у яких містилися ці пояснення, називалися міфами.
     
 25 квітня 2012 року шестикласники зі школи № 89, вихованці вчительки зарубіжної літератури М. Ф. Шаталової, прийшли до читальної зали бібліотеки № 45, щоб узяти участь у ерудит–рингу «Міфи та легенди народів світу» . Читачі виявили добрі знання з міфології, змагалися, хто більше дасть правильних відповідей на запитання, які підготувала для них бібліотекар Ельвіра Миколаївна Затворникова.

      Спробуйте й ви, шановні відвідувачі блогу, відповісти на деякі запитання!
1. Чому Ікар злетів у небо на крилах, що були скріплені воском?
2. За що відповідає в древньогрецькій міфології муза Талія?
3. Жителі Єгипту ховали серце померлого окремо, щоб на посмертному суді боги могли зважити його і визначити, наскільки достойно прожила ця людина своє життя. А що боги клали на другу чашу терезів?
       Якщо потрібна інформаційна допомога – приходьте до бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар