01/04/12

Бібліотека. Діти. Час.


29 березня 2012 року в обласній бібліотеці для дітей ім. Н. К. Крупської пройшов круглий стіл на тему «Бібліотека. Діти. Час».
У заході взяли участь директори республіканської ім. М. Горького (О. Ботушанська) та обласних  бібліотек : для дітей – Т. Палій, для юнацтва – Л. Пономаренко, для дорослих - Ю. Амельченко. ЦМБС для дітей м. Одеси представляла директор Г. Лазарева. В обговоренні питань узяли участь також лауреат  літературної премії ім.Т. Шевченка  2012 року В. Рутківський, письменник Дрямін О., представники інших організацій, бібліотекарі міста і області.
Говорили про проблеми читання, книгодруку, державного та місцевого фінансування бібліотек, замовлення та розповсюдження книжок, періодичних видань.

Т. Палій підвела підсумки обласного конкурсу дитячих робіт  «Бібліотека моєї мрії». На розгляд журі були представлені макети бібліотек майбутнього, есе, відгуки про роботу бібліотек, малюнки, відеофільм. 

Переможцем конкурсу «Бібліотека моєї мрії» став Володимир Толстиков - читач бібліотеки-філії № 45. Запрошені діти-переможці отримали дипломи та подарунки – книги.
Діти області – учасники конкурсу – в своїх роботах висловлювали побажання, щоб у дитячі  бібліотеки надходили нові сучасні книжки, часописи; бібліотечні приміщення були затишними, теплими, бо, як виявилося, у сільських бібліотеках нинішньої зими просто не було опалення, а піти більше нікуди…
Звертаючись до керівників області, міста, учасники круглого столу висловили побажання, щоб звернули увагу на бібліотеки як на заклади, у яких маленькі громадяни не тільки нарощують знання, а й розвивають свої інтереси, проводять своє дозвілля впродовж усього року.
Бібліотека не має канікул. Вона завжди чекає свого Читача.


Ссылка на сюжет телекомпании АТВ:
http://atv.odessa.ua/news/2012/03/31/molodej_vse_reje_chitaet_6428.html

Немає коментарів:

Дописати коментар