08/01/24

Невигадані історії про доброту

Доброта – це чуйність, душевне ставлення до людей, прагнення робити добро. Існує правило, яке наголошує: «Стався до людей так, як хочеш, щоб ставилися до тебе». Кожна дитина від природи добра, незалежно від того, як склалися її життєві обставини, тому важливо виховувати у дітей вміння бачити й дарувати добро іншим, толерантність, увагу та турботу.

Бібліотекар філії № 37 Олена Лєскова розповіла дітям багато невигаданих історій про доброту, які зібрані у книжці Астрід Ліндгрен «Мадікен і Манюня». Сповнена пригод, книжка кличе юного читача у мандри, де він може дізнатися цікаві подробиці із життя непосиди Мадікен і її приязних доброзичливих земляків.

В бібліотеці є багато книжок, які дають пораду батькам, як виростити маля добрим, чуйним і ніколи не говорити грубощів.

В книжці «Азбука доброти» жук Людовик створив на Ромашковій Галявині Лісову школу доброти, де вирішив виховувати дітлахів, знайомити їх з правилами доброти, та азбукою добрих слів.

Спілкування з тваринами також виховують в дитині почуття відповідальності, чуйності та співчуття до молодших і слабших. Книга Р. Тимяк-Лончиної «Мене звати Лада. А тебе?» - це історії про вчену собачку Ладу, друга-супровідника для хворих і знедолених. Лада вчить завжди бути добрим, позитивним, патріотичним, відгукуватися на потреби та прохання інших, але не забувати й про розваги й шалені пригоди.

Дітям сподобалися книги, з якими їх познайомила бібліотекар, поведінка героїв творів викликала у них бажання поділитися з друзями розповіддю про свої добрі вчинки та гарні справи.

Немає коментарів:

Дописати коментар