24/01/24

“Доброта - головне для мене”

 Про бібліо-кафе ХЛАМ уже не раз писали в Інтернеті - і на сторінках блогу

Централізованої міської бібліотечної системи для дітей м. Одеси (https://odessacmbsbaby.blogspot.com/search?q=хлам), і на сторінках Київського КЛЮЧа — того, що на сайті при Національній бібліотеці України для дітей (https://chl.kiev.ua/KEY/Books/ShowBook/760 та https://chl.kiev.ua/KEY/Books/ShowBook/710 бібліотеці). Тому не будемо повторюватися - охочі можуть перейти за посиланнями та почитати про це детальніше.

Скажемо тільки, що ХЛАМ - це Художники, Літератори, Актори, Музиканти.

Цього разу засідання було не зовсім звичайне.

По-перше, ХЛАМ переселився в наш Арт-простір (що знаходиться на Катерининській, 67.)

А по-друге, що цього разу гостем був Один із засновників всесвітньо відомого одеського Будинку Клоунів (та, звісно, його актором) - Олексієм Агоп'яном. А ще це - актор Одеського академічного українського музикально-драматичного театру ім. В.Василька (вистава “Карпатський вестерн”), кіноактор. А взагалі, дуже талановитий актор, якому під силу як комедійна, так і трагічна роль.

Звісно, важко не погодитися з паном Олексієм: про роботу актора потрібно судити за його роботами в театрі та кіно. Але на такі зустрічі глядачі ходять за іншим - коли хочуть дізнатися про актора більше як про людину.

І глядач ходить досить підготовлений - коли знайомий з роботами актора.

Вела зустріч беззмінна ведуча ХЛАМа Людмила Волкова.

Пан Олексій розповів, що його творча кар'єра почалася з навчання в Одеському політехнічному інституті. Зі знаменитого політехівського Студентського театру естрадної мініатюри (СТЕМ).

А потім було навчання в театральному училищі. І відтоді актор вважає себе щасливою людиною - його робота збігається з його хобі.

Але найбільше присутнім сподобалися акторські мініатюри - смішні, інколи трохи сумні, інколи філософські, але завжди добрі.

Не дарма на запитання "Якою суперздатністю він хотів володіти?" актор відповів: "Доброту, чесність, порядність".

А ще актор пам'ятає пораду батьків: намагатися не брехати людям, і тоді вони будуть правдиві з тобою.

Оскільки зустріч відбувалася в бібліотеці, то не обійшлося без розмови про книги: відбулося знайомство з новими книжками та самою бібліотекою, яке провели працівники бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар