23/01/24

Традиції та звичаї новорічно-різдвяних свят в інтерпретації театру «Балаганчик»

 До бібліотеки № 37 завітав театр «Балаганчик» з виставою «Про те, як лісові звірята не зірвали свято» за однойменною п’єсою авторів Інни Іщук та Надії Хохлової. Проте ані жадібний Їжачок, якого розбудила Мишка, щоб позичити голку, аби зашити мішок, в якому вона прогризла дірку, ані галасливі сороки не змогли зірвати свято, а навпаки вийшло воно цікавим, змістовним та пізнавальним.

Керівник театру Надія Іванівна розповіла читачам-учням 4-В класу гімназії № 48 про народні українські традиції та звичаї новорічно-різдвяних свят. Про Свят-Вечір  та Різдво Христове, про веселе свято Меланки та  свято Василя Великого, яке полюбляють і дорослі й діти, адже в цей день можна посівати, бажати господарям усіляких гараздів та отримувати від них щедрих  гостинців. Гарним доповненням був фольклорно-обрядовий ляльковий мультиплікаційний фільм «Як ми козу водили», створений студією «Балаганчик». Звичай «водити козу» здавна відомий в Україні, він був поширений ще за часів Київської Русі.

Дітки гарно засвоїли матеріал, активно відповідали на запитання вікторини та відгадували загадки. А на завершення зустрічі провели рухливі ігри, в яких брали участь також і дорослі.

Ми дякуємо всім учасникам театру за  майстерне виконання своїх ролей та чудову святкову атмосферу.

Немає коментарів:

Дописати коментар