21/02/22

Літературний дивограй: «Мовне намисто»

У кожного народу є своя мова. Вона для нього найрідніша і найдорожча. Кожен народ має право нею думати і розмовляти. Бо доки є мова в народу, є і сам народ.

Наша рідна мова – українська. Зіткана із тепла і любові батьківської домівки, із мальовничих краєвидів, із верби і калини, із вишневих садків, із річок і струмків, чарівних смерек, із яскравих кольорів веселки, із задушевної пісні, запальних танців, з колосистого пшеничного поля і високого синього неба. Мабуть, тільки українська земля могла народити таку дивну, чарівну і мелодійну мову.

21 лютого у філіалі бібліотеки № 10 відбувся захід, присвячений Міжнародному дню рідної мови.

У літературному дивограї «Мовне намисто» прийняли участь читачі - діти, учасники факультативу «Пролісок», батьки, представники Ради ветеранів праці та Територіального центру соціального обслуговування Суворовського району.

Завідувач відділу Ірина Юзік розповіла про особливі літери в український абетці а також крилаті вислови, які прикрашають нашу мову. Всі присутні добре впоралися з цікавими і веселими мовними завданнями: скоромовками, загадками-жартами, складанням мовного намиста. Велично звучала українська мова у віршах та піснях, які виконували її шанувальники.

Немає коментарів:

Дописати коментар