08/02/22

8 лютого – День безпеки в Інтернеті

 Ця міжнародна подія відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Її започаткували для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій.

Мета свята – об’єднати людей, щоб зробити Інтернет кращим і безпечнішим місцем для всіх, особливо для дітей та молоді. Гаслом події обрали заклик «Разом для найкращого Інтернету».

«Права, які людина має офлайн, мають так само захищатися в онлайн-середовищі, зокрема, свобода вираження поглядів, яка діє незалежно від кордонів та обраних людиною засобів комунікації», – йдеться у Резолюції Ради ООН з прав людини.

Варто пам’ятати, що правильна культура спілкування у віртуальному просторі впливає на виховання нових поколінь. Адже сучасні діти фактично народжуються із гаджетами в руках і приходять у всесвітню мережу, сформовану думками й діями дорослих. Для того щоб Інтернет був безпечним і культурним середовищем для кожного з нас, потрібно знати і дотримуватись певних правил. Філіал бібліотеки №4 пропонує переглянути відеоролик про правильне поводження в соцмережах.



Немає коментарів:

Дописати коментар