11/02/22

«Від фантастики до хоррора: історія «людини – невидимки»

 У англійського письменника Герберта Уеллса була дуже багата уява. Всесвітню популярність Герберт Уеллс завоював, як один із основоположників світової фантастики, завдяки своїм новаторським і захоплюючим уяву, науково-фантастичним романам. Ця людина, яка жила на рубежі 19-го та 20-го століть, писала дивовижні фантастичні твори, які набагато випередили свій час. Як і деякі інші фантасти, він передбачав появу у реальному житті деяких пристроїв та технологій. Збіг? Хто знає… Найвідоміші романи письменника – це «Машина часу», «Людина невидимка» та «Війна світів». Своєї письменницької діяльності він зобов'язаний звичайному перелому ноги. Внаслідок цього він не лише полюбив читати, а й здорово розвинув свій письменницький талант. Уеллс чотири рази номінувався на Нобелівську премію з літератури, але не отримав нагороди. Тільки через те, що був надто популярним.

В дитячій бібліотеці філія №40 відбувся захід присвячений 135-річчю роману Герберта Уеллса "Людина невидимка" - це чудова можливість дізнатися більше про творчість британського літератора. «Людина-невидимка» для Герберта Уеллса була вкрай важливим твором і була однією з перших у його послужному списку. Саме в «Людині-невидимці» письменник чудово показує, що може стати з творцем без фінансової стабільності. Як розпач може звести з розуму, обваливши всі морально-етичні рамки. Він належить до видатних письменників-фантастів. У своїх творах він нерідко описував якісь предмети чи пристрої, які пізніше з'являлися насправді.

У широкій творчій спадщині письменника є багато незвичайних, новаторських робіт і, що дивують своєю далекоглядністю. Насичена біографія Герберта Уеллса - наповнена несподіваними поворотами, вражаючими зустрічами і незвичайними історіями, що приковують увагу. У 1997 році Герберт Уеллс був введений в «Зал слави наукової фантастики та фентезі» - список, куди вносяться найбільші фантасти сучасності. (В даний час Зал знаходиться в Сіетлі (Вашингтон).


Немає коментарів:

Дописати коментар