11/02/22

Подарунок бібліотеці

 Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) – це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Завідувач бібліотеки філіалу №24 м. Одеси за програмою «єПідтримка» придбала та подарувала нові, сучасні, цікаві книжки видавництва «Старого Лева» для читачів своєї бібліотеки: дітей та підлітків.

Видавництва проводили ряд акцій, що дало можливість отримати більше книжок. Доставка теж була безкоштовною. Це теж стало подарунком.


Загг Зої. Дівчинка Онлайн / Зої Зогг; пер. з англ. Наталії Ясіновської. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2021. – 424с.

Всі ми вийшли з дитинства. Ходили у школу, мали друзів і ворогів, часом попадали в халепи, розчаровувались, закохувались… Життя вчило нас, а ми вчилися жити.

Про непрості відносини з однолітками, про труднощі дорослішання розповідається у книзі «Дівчина Онлайн» британської фешн-блогерки, ютуберки Зої Заґґ. Це її дебютний роман, він вийшов у 2014 році і став одним з найпопулярніших дебютних романів. Купити «Дівчина Онлайн».

У «Дівчині Онлайн» описується життя англійської старшокласниці Пенні Портер. А життя її наповнене типовими підлітковими проблемами: вона сором’язлива, невпевнена в собі, раз за разом потрапляє у незручні ситуації, внаслідок аварії у неї трапляються панічні атаки. І Меган, яка називається НПУШ (найкраща подруга у школі), насправді зовсім не подруга. Пенні має вірного друга Елліота і люблячу сім’ю, але батькам не завжди можна щось розказати. І Пенні починає вести анонімний блог в Інтернеті під ніком «Дівчина Оnline», в якому розповідає про свої проблеми, може ділитися своїми думками, емоціями і переживаннями.

Ситуація складається так, що на новорічні свята Пенні з батьками та своїм другом Елліотом летить до Нью-Йорка. Там дівчина зустрічає свого Принца. Принца звуть Ной і він – рок-музикант. Але це ще не кінець історії. Події тільки починають закручуватися. Що трапиться далі, ви дізнаєтеся, прочитавши твір. Окремо хочеться відзначити чудовий дизайн українського видання «Дівчини Онлайн».

Якщо вам близька молодіжна тематика, рекомендуємо книгу «Вітька + Галя, або Повість про перше кохання» Валентина Чемериса.



А. Аудгільд Сульберг. Хто проти крутих/ А. Аудгільд Сульберг; пер. з норвезької Наталії Іваничук. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2021. – 208с.

Чи легко бути крутим і популярним? Що потрібно робити, щоб стати недоторканним і впевненим у собі? Чи легко взагалі – дорослішати? А відчувати себе ізгоєм? Між цими полюсами звичайне життя підлітка – любов і дружба, проблеми популярності, невпевненості в собі і своїй зовнішності, шкільна цькування, і просто власні страхи, і проблеми самоствердження. Головна героїня повісті – семикласниця, дванадцятирічна Анне Беа, біла ворона, кидає виклик найпопулярнішим дівчаткам класу. Що з цього вийде?

Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим.



Бачинський Андрій. З Ейнштейном у рюкзаку/ Андрій Бачинський. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020. – 152с.

Мандрівка школярів у гори, яка мала би стати чудовим відпочинком, обернулася несподіваною пригодою для трьох однокласників — красеня-футболіста Олега, красуні Солі та тихого і таємно закоханого у Солю Юрка. Як знання законів фізики та вміння застосувати їх на практиці допомогло підліткам у небезпечних для життя умовах — читайте у захопливій пригодницькій повісті Андрія Бачинського «З Ейнштейном у рюкзаку».



Стронг Д. Знайомтесь: ФАРАОН!/ Джеремі Стронг; пер. з англ. Андрія Поритка та Наталії Трохим. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020. – 224с.

Пригоди завжди, скрізь і всюди! Навіть якщо ти єгипетський фараон, що пролежав у гробниці, - тобі все одно не уникнути пригод. А якщо ти ніколи й не лежав у фараоновій гробниці - тобі все одно не уникнути фараона! Єгипетський фараон пролежав купу часу у гроб­ниці, аж поки двоє бандитів-невдах не розбальзамували його ненароком, шукаючи карту скар­бів. І от ожила мумія розгулює сучасним містеч­ком, наче забинтований пацієнт, який щойно утік від санітарів. А тим часом двійко нерозважливих бандитів-початківців уже снують свої недолугі плани із захоп­лення єгипетського фараона.

Надемлинський Олексій. Маленька Відьма та Кір/ Олексій Надемлинський. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. – 200с.

Коли дванадцятирічна Маринка надала притулок бездомному ко­ту, вона з подивом дізналася, що має дар чарівниці. Перед дівчинкою постає питання: або стати ученицею Кота, що володіє древньою магією, або жити звичайним людським життям.

Марина обирає перше, але навчання несподівано перетворюється на захопливу та небезпечну пригоду, яку дівчинці доведеться пережи­ти зі своїми вчителями та друзями – котячим волхвом Кіром, Домовиком, Коловершею та різними хухликами й китоврасами.



Джонс Діана Вінн. Повітряний замок/ Діана Вінн Джонс; пер. з англ. Андрія Поритко. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020. – 310с.

На східному базарі торгує килимами юнак на ім’я Абдулла. Якось йому до рук потрапив справжній скарб – килим-самольот, який переносить його до красуні-принцеси. Юнак закохується в принцесу, однак його кохану викрадає грізний див, а на самого Абдуллу починають полювання слуги султана. Карколомні пригоди Абдулли до останньої сторінки тримають у напрузі. А на читачів чекають приємні несподіванки і зустрічі з героями попередньої книги Діани Вінн Джонс «Мандрівний Замок Хаула», зокрема із Софі, чарівником Хаулом і вогняним демоном Кальцифером.


Діккенс Чарльз. Різдвяна історія/ Чарльз Діккенс; пер. з англ. Івана Андрусяка. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2020. – 150с.

Опублікований у середині грудня 1843 року шеститисячний наклад «Різдвяної пісні» розійшовся ще до Різдва, та й наступні наклади розкупили дуже швидко. Внутрішній «поштовх» дав англійцям Чарльз Діккенс своєю «Різдвяною піснею» – саме вона внесла в святкування потужний животворний дух морального й духовного очищення, доброчинності та єднання всіх людей у любові до Спасителя. Своєю повістю Діккенс заклав основи своєрідної «різдвяної філософії», яка культивується відтоді не лише в Англії, а й у всьому Західному світі.

Старий Скрудж - непривітний скнара, від якого годі чекати доброго слова чи доброї справи, - зневажає навіть таке велике свято, як Різдво. Та одного разу до нього приходить дух його померлого компаньйона -аби дати йому шанс стати іншою людиною з новим майбутнім. Але перш ніж змінити хід подій, Скрудж має пережити моторошні зустрічі з трьома привидами...


Ткачук Галина. Книжка про сміття/ Галина Ткачук. - Бачинський Андрій. З Ейнштейном у рюкзаку / Андрій Бачинський. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. – 132с.

Українські автори пишуть не лише популярну художню літературу, куди важливішими є питання, що стосуються екології та навколишнього довкілля. Галина Ткачук заручилася підтримкою інших авторів та благодійного проєкту ЛакуБукс і за допомогою «Видавництва Старого Лева» світ побачила її книга на гостросоціальну тему – сміття та побутові відходи. В книзі ви дізнаєтеся в чому різниця між цими термінами. Одразу кидається в очі пропозиція авторів стати співавтором цієї книги, адже видання містить спеціальні сторінки на яких читач має можливість записати власні думки, спостереження або висновки.
Такі книги необхідно мати і читати в усьому світі, адже сміттєва катастрофа стосується кожного.

Орлова Олександра. Де ти, Дино?/ Олександра Орлова. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2021. – 33с.

Діна — сухопутна черепаха. Але разом зі своїм малим господарем вирушає в мандрівку до моря. Не дивно, що хлопчикові доводиться постійно розшукувати її, коли вони опиняються поза межами міського помешкання. А в пошуках йому допомагає улюблений дід Микола. Колись він був капітаном корабля, а тепер працює доглядачем маяка, тож він має багато цікавих історій та занять для онука. Дідусь та малий — двоє найбільших друзів. Спільно вони доглядають маяк, а на закінчення канікул хлопчик отримує від дідуся дивовижний дарунок, який цілий рік нагадуватиме йому про літо на березі моря — з дідусем та невгамовною Діною.

Немає коментарів:

Дописати коментар