28/10/21

Долаємо ЦЕ разом!

 Так склалося, що в нашому суспільстві є "погані" емоції, а є "добрі". І від такої класифікації одні емоції приймаються, а інші - ні. Це змушує нас не помічати половину себе. Адже ми не лише радість, ми ще і злість, ми - гнів, страх та ревнощі.

Що таке емоції? Це своєрідний маркер, показник, який допомогає усвідомити, що з нами відбувається, - такий собі "барометр" нашого стану. Є п'ять базових емоції: страх, гнів, сум, відраза і радість. Радість у тілі відчувається як легкість. А от коли мені образливо або страшно, моє тіло стає важким, стискаються кулаки, я відчуваю біль, що зосереджується у якійсь частині тіла. Тому можно сказати, що емоції живуть у наших м'язах. І це нормально. Якби цього не було, ми б просто вимерли, як динозаври.

Наше життя - не пряма лінія. Воно схоже на синусоїду, і завдання батьків - навчати свою дитину робити її плавною, а не шпилястою.

Перед вами шановні батьки та малеча незвичайні, но дуже корисні книги - Терапевтичні - письменниці та психолога Галини Буділової "Дуже Дуже...."

Вони допомогають почути себе, розпізнати власні емоції і не пригнічувати їх, якщо вони "негативні". Адже гнів і страх є нормальними, до того ж інколи корисними емоціями. Просто їх треба вміти проживати.

Дитяча бібліотека 48 на Балківській підготовка серію терапевтичних книжок не лише для діток - навіть батьки, читаючи їх малюкові, можуть навчитись управляти своїм страхом, гнівом та ревнощами. Разом вони впораються з будь-якою емоцією.

Пом'ятайте магічну фразу: Ти маєш право злитись, а я все одно ТЕБЕ ЛЮБЛЮ!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар