22/10/21

Блискучий світ балету

23 жовтня весь світ відзначає день балету.

Слово балет в нашій свідомості міцно пов'язаний з театром - золотом брехня, рядами оксамитових крісел, оркестровою ямою, важким завісою, який, розкрившись, являє нам прекрасну картину царства чарівних фей, юних принцес, зачарованих лебедів, примарних сельфід.

«Балет - дуже давнє, але постійно оновлюється мистецтво. У цьому сенсі воно нагадує птицю Фенікс, яка, згорівши відроджується, щоб освоїти всі великі висоти» - писав Сальваторе Віган.

Починаючи з 16 століття, історія балету рясніє своїми драмами і звершеннями. Її творили великі люди, які зазвичай починали життя в балеті з освоєння його основ як мови людського тіла, танцювали на сцені, а з віком ставали хореографами, розвивали і збагачували танець з урахуванням вимог нових часів. Все, навіть найвидатніші зірки балету, починали свій шлях у мистецтво з багатогодинних, утомливих, але абсолютно необхідних занять в класі біля верстата. І, можливо, тому балет як високе мистецтво живий і буде жити вічно.

Якщо ви, дорогі наші читачі, хочете більше дізнатися про світовому балеті, про приймемо і прем'єрах балету, чекаємо вас в філіалі бібліотеки №21.

Сподіваємося, що вас зацікавлять книги С. Дубкова «Жар - птиця», Б. Львова - Анохіна «Галина Уланова», М. Лієпи «Вчора і сьогодні в балеті» і ін.





Немає коментарів:

Дописати коментар