21/01/21

Як з’явилися піраркукас?

Кажуть, історія "піпаркукас" почалася ще в Єгипті, більше 5000 років до нашої ери. Звичайно, тоді ні про яке Різдво не було й мови, проте в єгипетських гробницях фараонів були знайдені залишки першого печива з медом і прянощами. Вважається, що тоді люди вірили в силу такого печива виганяти демонів. З Єгипту піпаркукас перекочували в Римську імперію, а потім і в Грецію.

У Європі ж піпаркукас з'явилися в 992 році. У той час вірменський чернець Григорій прибув у Францію з Греції і упродовж семи років він навчав місцевих французьких ченців і селян своєму мистецтву випікання перцевих печенек. Ченці, як їм і личить, робили піпаркукас у формі янголів і святих, і ці фігурки залишилися популярними аж до наших днів.

Набагато пізніше, в 13 столітті, вже німецькі мандрівники привезли цей же рецепт у Швецію. Місцеві черниці використовували це печиво в монастирях не просто, щоб смачно поїсти. Вони вірили, що зміст імбиру, однієї з кращих лікувальних рослин у світі, робить це печиво дуже корисним для травлення.

 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар