15/01/21

Таємниці королеви Кароти

 Любі наші читачі!

Сьогодні ми запрошуємо вас на гостини до королеви Кароти. Тисячі років люди вшановують її. Поети Давнього Риму на її честь складали оди. Казкові гноми віддавали за неї злитки золота., адже саме морква – улюблені ласощі цих лісових чоловічків. У Європі гномів вважали охоронцями підземних скарбів. За давнім повір’ям, якщо увечері занести до лісу миску з вареною морквою, вранці знайдеш там зливок золота – подяку за частування. На королівських бенкетах їй належало почесне місце. У наші дні слава її сягнула небувалої висоти. Будьмо знайомі! Ясновельможна королева Карота – відома всім змалечку морква.

Один маленький розумний хлопчик визначив для себе різницю між овочами та фруктами. Він вирішив, що фрукти – це те, що смачно, а овочі – те, що корисно.

А як бути з морквою? Адже вона і смачна і дуже корисна. Ми знаємо, що морква – овочева рослина, коренеплід. А у Європі від 1991 року моркву вважають фруктом!

Цьому сприяла Португалія, де морквяний джем є національним делікатесом. Але в країнах ЄС солодощі можна виробляти лише з фруктів. Щоб усі європейці мали можливість ласувати португальським джемом, моркву вирішили вважати фруктом.

У Франції та Німеччині здавна існує звичай взимку зберігати моркву, залитою медом.

В чому ж сила цієї рослини? Який сорт цінний на поживні речовини? Які страви та цілющі напої можна приготувати і як моркву необхідно їсти? Хто такий містер Моркоу? Відповіді на ці питання ви знайдете, завітавши до дитячої бібліотеки-філії №10 за адресою: вул. Чорноморського козацтва, 169-а.

 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар