29/01/21

29 січня - День кукурудзяних чіпсів

 Ідея відзначати день чіпсів виникла в США, а потім поширилась на інші країни світу, де дорослі й діти полюбляють їхній приємний хрумкіт, особливо під час родинного перегляду фільму. І хоч чіпси не зовсім корисні, та іноді можна дозволити собі таке задоволення. Пропонуємо кілька цікавих фактів про чіпси:

Найдовша чіпса, внесена до Книги Гіннеса, має довжину 300 сантиметрів. Підготовка до рекорду зайняла 6 місяців.

А щоб висловити свою любов до кукурудзи, з якої виготовляють смаколики, люди встановлюють їй навіть пам’ятники. Наприклад, вони є майже в кожному штаті США. Також величезні качани можна знайти на вулицях Еквадору та на Балі.

І ще один відомий факт. В Україні та сусідніх з нею країнах також вирощують кукурудзу, але більш за все тут полюбляють з неї виготовляти попкорн, а потім вже із кукурудзяного борошна - мамалиґу та чіпси. А бібліотека-філія 4 радить прочитати більше цікавої і корисної інформації про цю рослину в книгах, які є в бібліотеці: "Атлас світу для дітей", популярна енциклопедія "Дітям про все на світі", "Захоплююча географія", дитяча кольорова енциклопедія "Рослинний світ України", "Світ навколо нас. Рослини" тощо.

До зустрічі! Наша адреса: вул. Градоначальницька, 9.


Немає коментарів:

Дописати коментар