11/01/21

Фольклорні посиденьки «Хай буде Ваша хата радістю багата!»

 Особливістю світогляду українського народу є велика пошана до праці, потреба ладу та порядку в усьому, любов, доброзичливість, привітність до людей. Упродовж тисячоліть народ творив свої прекрасні й глибоко змістовні релігійні традиції. Ці традиції мають значення не лише для нас українців, вони також мають вагу як частина вселюдського ідеалу – намагання пізнати Бога – найвищу правду.

У народі кажуть: скільки днів,стільки й свят. Особливо багата на них зима. Андрія, Миколая, Новий рік, Святвечір, Різдво, Водохреще, Стрітення – найбільш відомі та улюблені в нашому народі.

Здавалося б, що спільного має наш цивілізований світ зі старовинними звичаями колядування, щедрування, ворожіння? Однак, придивившись ближче, побачимо, що тут ідеться про всяку чесну та щиру працю, про її успіхи, про життя згідно з правилами й законами Бога і природи. Ці поняття ніколи не будуть «застарілими». Вони є витвором українського народу, і, власне, на цих поняттях ми повинні виховувати нашу молодь.

Привітати малят дитячого садочку №21 із Новорічними святами прийшли бібліотекарі дитячої бібліотеки-філії №10.

Дошкільнята дізналися про звичаї та традиції нашого народу, розглядали ілюстрації в книжках, слухали і вивчали колядки, щедрівки, розгадували зимові загадки, співали співаночки. А потім із задоволенням приймали участь в інсценівці української народної казки «Вовк-колядник». Спілкування відбулося в позитивній емоційній атмосфері і створило святковий настрій у всіх присутніх.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар