02/10/20

Міжнародний день посмішки

 Другого жовтня відзначається Свято Посмішки. Виникненню цього свята світ забов'язаний художнику Харві Беллу, який мешкав в Америці. У свій час він придумав всім відомий смайлик для рекламноі акції. Значки із зображенням смайлика, приколоті до одягу службовців, піднімали настрій клієнтам і мали неймовірний успіх.

Молодший відділ дитячої бібліотеки № 22 підготував до цього дня книжкову виставку "Якщо доброта, як сонце світить, то радіють і дорослі, й діти", на якій представлені книжки, об'єднані одним словом "весело". Це і І. Лобовик "Веселий зоопарк", М. Стрековська-Заремба "Філіпек і весела сімейка", "Веселі уроки поведінки", "Етикетик. Веселі віршики", "Весела математика", "Веселі рахуванки", "Весела таблиця множення", "Веселі уроки здоров'я", "Веселі уроки безпеки" та багато іншіх цікавих виданнь.

Яких тільки не буває посмішок на світі, і кожна з них це відображення внутрішнього стану людини. Посмішка може бути: щирою, радісною, доброзичлівою, таємничою, чарівною, "до вух", лукавою. Звичайно ж, цей список можна продовжувати до нескінченності. Але цінність має лише та посмішка, завдяки який ми наповнюємося щастям, здоров'ям і даруємо радість людям.

Познайомимся з цікавими фактами.

Вчені вважають, що посмішка - це вроджена здатність людини, не набута.

Експертами було підраховано, що діти посміхаються до 300 разів на день, а дорослі набагато менше.

Тайланд вважається "Країною усмішок". Вся справа в тому, що місцевих жителів буквально закликають посміхатися всім навколо.

А ось у Китаї перед Олімпіадою 2008 року навіть були організовані спеціальні курси, на яких навчали місцевих жителів посміхатися незнайомим людям.

Самим усміхненим звірятком вважається квокка. Ще його називають короткохвостим кенгуру.

Мало хто знає, але деяким відомим людям, яки доставляють радість дітям, присуджується міжнародна нагорода Орден Усмішки.

Про усмішку зняті мультики і фільми, вигадано багато пісень, виразів, цитат, афоризмів. Наприклад, знаменита фраза барона Мюнхгаузена: "Розумне обличчя - це ще не ознака розуму. Всі дурниці на землі робляться саме з цим виразом обличчя. Посміхайтеся, панове!"

 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар