28/10/20

28 жовтня - Міжнародний день анімації

 Сьогодні у нас є можливість поринати у фантастичні світи з вигаданими персонажами, насолоджуватися переглядом мультфільмів, сидячи в м'яких кріслах у кінотеатрі й не перейматись про те, які кроки вперед зроблено у сфері розвитку анімації по всьому світу.

А як усе починалось?

Анімація починається з наскельних зображень первісних людей. Так вважає український аніматор Микита Кравцов. Стіни, на яких зображували малюнки, були нерівні, і це могло створювати оптичну ілюзію.

Днем народження анімації вважають 28 жовтня (за деякими джерелами - 30 жовтня) 1877 року, коли французький фотограф і винахідник Еміль Рено продемонстрував світові "праксиноскип" за допомогою якого 28 жовтня 1892 року показав першу "оптичну виставку", здивувавши всіх.

Справжній переворот в історії анімації зробив Волт Дісней. У 1928 році він створив найпопулярнішого мальованого персонажа в історії мультиплікації - Міккі Мауса.

Тож чекаємо в бібліотеці-філії 4 любителів мультфільмів, щоб прочитати книжки-мультфільми: "Найкращі мультики малюкам", "101 Далматинець", "Какой чудесный день!"/мультсказки/, "Любимые сказки-мультфильмы", "Микки Маус" та інші.

Вітаємо всіх, хто долучається до створення анімації для дорослих і дітей. Адже анімовані відеоролики суттєво полегшують засвоїти будь-яку важку тему️.

  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар