16/10/20

Хліб - жива душа землі

 Хліб один з найпопулярніших продуктів у світі, без якого не обходиться жоден день нашого життя. Тому не дивно, що у нього є і своє свято - Всесвітній день хліба, який відзначається щорічно 16 жовтня. Свято було засновано у 2006 році з ініціативи Міжнародного союзу пекарів і пекарів-кондитерів.

Історія хліба налічує кілька тисячоліть. Згідно з науковими дослідженнями, перші хлібні вироби виникли близько 8 тисяч років тому. Зовні вони виглядали як коржі, та готувалися з крупи і води та випікалися на розпеченому камінні. А ще вважається, що перший дроджовий хліб навчилися робити в Єгипті. Причому в старовину білий хліб вживали в основному багатії, а чорний та сірий (через колір) хліб вважався їжею бідноти.

Лише в 20 столітті, люди дізнались про користь та поживність житнього та зернового хліба, і він став користуватися більшою популярністю. Сьогодні, як і усі часи, в будь-якій країні світу хліб та хлібобулочні вироби користуються незмінною любов'ю. Люди різних національностей завжди дбайливо ставилися до хліба. Йому відводилося найпочесніше місце на столі, він був і залишається символом життя.

Підготовлена дитячою бібліотекою №22 інформація дасть можливість читачам дізнатися про те, як з'явився хліб, його історію та традиції.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар