20/09/13

День народження Мухи-Цокотухи

Корній Чуковський є одним з найулюбленіших дитячих письменників. На протязі всього свого життя він спілкувався з дітьми, цікавився тим, про що вони говорять, думають, переживають, писав для них вірші і прозу, перекладав найкращі взірці світової дитячої поезії.


І все ж найбільшим внеском у дитячу літературу були і є його віршовані казки. Двом його казкам  - «Мусі-Цокотусі» і «Тарганиськові» -  у 2013 році виповнюється 90 років з дня появи у друці.

З цієї нагоди до бібліотеки-філії № 45 19 серпня завітали учні 1-д і 2-г ОЗОШ 55 разом із своїми вчительками І. В. Агаджановою, Н. В. Нестеренко, шкільним бібліотекарем Т.ІСтепаненко. Бібліотекар О. В. Шойка провела екскурсію по бібліотеці, ознайомила з книжковими виставками в читальному залі відділу дошкільнят та учнів 1 – 4 класів.
Бібліотекар Русудан Чиквинідхзе розповіла малюкам цікаві історії з дитинства письменника, яке пройшло в Одесі.
Малі учні весело цитували знайомі з дитинства рядочки казок, що колись уперше в житті прочитала їм мама. Казочки веселі, вони навчають нікого і нічого не боятися, бути сміливими, захисниками слабших – такий висновок зробили наші маленькі друзі-читачі.



Немає коментарів:

Дописати коментар