02/10/24

Апсайклінг: «Апгрейд сміття» (у рамках дня екосвідомості)

 Як зберегти ресурси планети, запобігти екологічній небезпеці та врятувати цілий світ, просто сортуючи сміття? Про це розповіла Парфьонова Олена читачам у бібліотеці-філії №40. Адже зберегти природу для нас життєво необхідно. І наскільки важливо сьогодні забезпечувати циркуляцію відходів: не викидати відходи подалі з очей, а переробляти їх та знову використовувати.

На сьогодні більшу частину всього домашнього сміття становлять пластикові відходи — поліетиленові пакети, ПЕТ-пляшки, використані флакони від побутової хімії та інша пластикова упаковка. Варто пам’ятати, що саме пластик найбільше шкодить навколишньому середовищу — він довго розкладається (300–1000 років), небезпечний при горінні, знищує флору і фауну.

Друге місце серед домашніх відходів посідає папір — це газети, глянцеві журнали, шкільні зошити й альбоми, упаковка з тонкого картону тощо.

Зовсім мало в побутових відходах накопичується скла — пляшки, флакони від ліків, парфумерії та косметики.

Ще менше металу — алюмінієві банки, металеві кришечки від напоїв і кришки від консервації, іноді зламані кухонні прилади.

Викинуті на смітник, вони забруднюють середовище й негативно впливають на здоров’я. Прикладом альтернативного перероблення речей, став майстер-клас із виготовлення органайзера із підручних матеріалів. А також дітям була представлена книга із нових надходжень Євгенії Завалій «Це все ми», повість про те, як звичайні підлітки можуть змінити своє місто на краще.

Одного дня Андрій та його друзі знаходять на березі моря багато мертвої риби. Вони намагаються з'ясувати причини екологічної катастрофи та знайти шляхи її вирішення. Якщо ви бажаєте дізнатись, чим закінчиться ця історія та прагнете змінювати світ, то чекаємо Вас у бібліотеці!
Будемо свідомими разом!

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар