02/10/24

Урок мужності "Українське козацтво - наша гордість і слава" в бібліотеці філії 19

 1 жовтня українці відзначають День українського козацтва, день Покрови Пресвятої Богородиці та День захисників України.

Вітаємо наших воїнів і дякуємо їм безмежно.

З нагоди свята бібліотекарі філії 19 відвідали учнів 6 класів 3 ліцею та провели літературну мандрівку по книжках про славну  козацьку епоху, гетьманів України, їх відважні  подвиги.

У вітчизняній історії козацтво відіграло виключну роль, справило великий вплив на формування етнічної самосвідомості, специфічних рис традиційно-побутової культури й національного характеру народу України. Сам факт його існування надихав українців на боротьбу за національну незалежність та проти феодального гноблення.

Козацьке військо відзначалося суворою дисципліною, витривалістю, стійкістю у боях. Також козакам були властиві взаємовиручка і взаємодопомога. Стали взірцем для багатьох поколінь українців високі моральні ідеали й принципи козацтва.

У книзі Марії Морозенко "Іван Сірко великий характерник" розповідається про загадкову появу великого майбутнього кошового отамана Івана Сірка, який народився з зубами, мав магічні здібності, був козаком-характерником і  понад 50 боїв виграв проти ворогів.

У творі Андрія Кокотюхи "Таємниця козацького скарбу" йдеться про пригоди дітей на канікулах у селі, де вони веселою ватагою на чолі з Льонькою Гайдамакою виступають на пошук золотих монет і золотої козацької булави. 

В книжці "Таємниця козацької шаблі" Зірки Мензатюк розповідається про шалені пригоди, знайомства і сповнені містикою мандрівки стародавніми замками України у пошуках козацької шаблі...

Також дітям сподобалась захоплива розповідь про пригоди козака Богдана Потилицю, який боронить від поганців-завойовників і свою родину, і свою місцину у формі коміксів Олександра Семякіна.

В бібліотеці була оформлена книжкова виставка, де кожний читач ознайомився з літературою про козацьку славну добу і зміг обрати на свій смак улюблену книжку.

Чекаємо в бібліотеці всіх охочих!

Немає коментарів:

Дописати коментар