06/09/24

Book-story: «Герої діють…за книгою Magic-story» (Д.В.Джонс «Мандрівний замок Хаула)

 Відповідь Хаула була напрочуд ввічлива і пишномовна. Він сказав: «Ні».

Діана Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула»

«Мандрівний замок Хаула» - найвідоміший роман британської письменниці Діани Вінн Джонс. Це чарівна та захоплива книга, яка пропонує читачеві подорож до світу фантастичних пригод та магії. 5 вересня у бібліотеці-філії 40 відбувся захід присвячений твору Д. В. Джжонс «Мандрівний замок Хаула» де читачі дізнались нові та мало відомі факти не тільки з життя автора твору, а також історію створення самого твору. Кожен з відвідувачів мав змогу висловити свої думки та подискутувати не тільки з бібліотекарем Руденко Юлією та між собою. Класично фентезі — це література, що ґрунтується на міфах і легендах, герої шукають пригод у вигаданому світі, де магія — один з основних елементів. Проте нині фентезі розвинулася так широко, що її межі вже дуже складно визначити, тут можна знайти все: від простеньких дитячих оповідок до глибоко філософських історій про правду, людяність і боротьбу.

Ця книга про любов, молодість, дружбу та справжню сім’ю. А ще це історія про чари, віру та надію. У цій книзі Діана Вінн Джонс майстерно виплітає тенета сюжету та водночас творить заворожуючий світ, де магія в абсолютно несподіваний спосіб переплітається із реальністю. Її описи замку Хаула та різних магічних істот, які зустрічатимуться у книзі, дуже деталізовані, але водночас легкі та чарівні. Письменниця достовірно передає емоції та почуття героїв, створюючи незабутніх персонажів, кожен з яких має свій унікальний характер.

Загалом, «Мандрівний замок Хаула» – це історія, яка сповнена пригод, сміху, таємниць та незвичайних сюжетних кульбітів. Ця книга привабить як молодих, так і більш дорослих читачів, які люблять магію, фантазію та непередбачувані сюжети. Особливо – коли у казковій обгортці подаються серйозні філософські речі та глибокі моральні сюжети. «Мандрівний замок Хаула» лишає приємні враження, до нього хочеться повертатися знову і знову.

Ще більшої популярності цій книзі-фентезі додав однойменний фільм Хаяо Міадзакі, створений за мотивами книги. «Мандрівний замок» – японське визнання в любові європейській культурі й одночасно самий антивоєнний фільм Хаяо Міядзакі. Прем’єра фільму відбулася у Венеції, де він став першим в історії аніме, відкривав міжнародний кінофестиваль. Сотні людей працювали над тим, щоб цей мультфільм вийшов таким, яким ми його знаємо, – прекрасним.

Казки полюбляють абсолютно усі, незалежно від віку. Історії для зовсім малечі зазвичай дуже прості та зрозумілі, без хитромудрих переплетінь сюжету і прихованих підтекстів. А для тих, хто не погоджується на банальну боротьбу добра зі злом, але і не хоче прощатися зі світом пригод, магії та легенд, існує цілий жанр — фентезі. Тому запрошуємо Вас до бібліотеки-філії 40 де завжди цікаво і ніколи не буває сумно.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар