06/09/24

Словограй: «Фразеопарк у бібліотеці» до Міжнародного дня грамотності

 Свято було запроваджене ЮНЕСКО й святкується починаючи з 1966 року не тільки на честь тих, хто дав людству писемність, але й всіх, хто навчає дітей і молодь та розповсюджує грамотність.

Україна вже 33 роки самостійно торує свій незалежний шлях. У нашої держави є прагнення до тотальної грамотності нації. Всі українці, які хочуть добра своїм дітям, мають прищепити їм бажання до самовдосконалення, сміливість у здобутті нових знань, відвертість і щирість у висловлюванні думок, любов до книжок, навички роботи з сучасними інформаційними технологіями – одне слово те, що складає грамотність сучасної людини.

Дитяча бібліотека № 10 приєдналася до цього свята та запропонувала користувачам веселий словограй. Завідувачка філіалу Світлана Бекмурадова  представила тематичну книжкову полицю і особисто книгу Лесі Мовчун «Космічні пухнастими вчать українську мову», яка дуже сподобалась читачам. Після  огляду книжок на читачів чекали ігри з буквами та словами, шаради, скоромовки, ребуси, кросворди та хитромудрі запитання. Не таємниця, що найкоротший шлях до знань пролягає через гру, адже вона несе в собі практичну зацікавленість, дає зримий результат і спонукає до творчості. А ігри з буквами та словами відчиняють перед дітьми двері у цікавий світ рідної мови.

Немає коментарів:

Дописати коментар