19/09/24

Голосні читання «Наші найменші друзі поруч або Історії, які розповіли Руді, Лео-Фу, Добрик та Жука

 Як важко собаці без людини, самій у цілім світі і яке щастя – мати родину і дім, де тебе люблять. Жити в безпеці і затишку. Не шукати кожного дня, що поїсти і де зігрітися. І дуже любити своїх людей, які у них  - найкращі. Такі були мрії маленької собачки Жуки із повісті Грасі Олійко.

Бібліотекарі дитячої бібліотеки № 10 разом із волонтером організації Товариства Червоного Хреста провели захід з метою виховання любові до тварин, повагу до вірності та відданості домашніх улюбленців, почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності іншого життя.

 Користувачі  слухали цікаві історії про песиків, які живуть можливо поряд с нами. Бродячий пес,  із повістинки Тетяни Вінник «Добрик та його пригоди», який не мав свого ім’я, але мав усмішку відкриту і сам він такий дитинний – трішки наївний, трішки кумедний, трішки бешкетний і довірливий, але безмежно добрий і беззахисний.  А у маленького бульдога Лео  із повісті Валентини Захабури «Лео-Фу, або Я народився собакою», одного дня закінчується безтурботне життя і він ходитиме на справжню, хоч і незвичну для собаки роботу… «Переселенець» Руді із поетичної збірки Григорія Фальковича, симпатичний джек-рассел-тер’єр, по-собачому переживає війну і розмірковує над непростими життєвими проблемами, мріє про перемогу і мир.

А потім учасники студії «Кружало творчості» створили оригінальних звіряток-песиків і навчилися мислити творчо, конструюючи свої власні іграшки.

Немає коментарів:

Дописати коментар