28/06/23

Правовий захист: «Конституцію потрібно вчити, за її законами жити»

Наш світ підкоряється певним законам: є закони природи, які упорядковують життя на Землі, є закони Божі – закони найвищої моралі, що допомагають нам відокремлювати добро від зла. А є державні закони – правила існування в суспільстві, яких мають обов’язково дотримуватися всі громадяни тієї чи іншої країни. Адже важко жити, працювати, творити в хаосі, безладді, керуючись лише одним правилом: що хочу – те й роблю. І тому ще з давніх часів люди почали упорядковувати своє життя. Спочатку, мабуть, це були просто загальні домовленості, але згодом вони стали непорушними правилами. А найважливіші з правил стали законами й увійшли до окремого зводу, що потім отримав назву конституція.

Кожна держава має свою конституцію і вважає її найціннішим документом. У цьому документі закладено основу держави – її суспільні й національні цінності, життєво важливі права та свободи громадян.

У бібліотеці-філії № 10 відбувся захід, присвячений 27-річниці Конституції України. До уваги користувачів було організовано тематичну поличку «Основи життя – мій закон основний». Бібліотекарі запропонували читачам кросворд і пізнавально-розважальну вікторину «Конституція. Свої права ти добре знай», де кожен з учасників долучився до обговорення своїх прав та обов’язків та в ігровій формі перевірив на скільки він добре знайомий з Конституцією своєї держави.

Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно належить День Конституції України – свято волі, миру і доброї злагоди всіх громадян на основі закону і справедливості.

Нехай же полум’я гордості за нашу державу яскраво сяє в серці кожного, освячуючи нам шлях у світле майбутнє.



Немає коментарів:

Дописати коментар