30/06/23

Паперопластика у народознавчому стилі: «Листівка в кольорах України»

У 2023 році в Україні відзначають 27-му річницю прийняття Конституції України. З цієї нагоди у дитячій бібліотеці № 40 відбувся щорічний фестиваль Великий Український День «З Україною В серці». Реалізуючи лекторій-дискусію бібліотекарі мали на меті дати уявлення користувачам книгозбірні про те, що таке конституція, визначити характерні особливості Конституції України, як основного закону держави, зміст її окремих положень, сприяти виховуванню поваги до Основного Закону України, сформувати правильне ставлення до закону та необхідності його дотримання. В простій сприйнятливій формі бібліотекарі розповіли про важливість Конституції й відповіли на питання юних читачів. Наголошуючи на тому, що Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності й соборності України.

Разом із юними читачами Кліменко Ліна та Таран Людмила виготовили листівку у вигляді жовто-блакитного сердечка, що символізує нашу любов до рідної неньки-України. Прикрасили листівку словами українського поета В.Сосюри.

Любіть Україну, як сонце любіть,
як вітер, і трави, і води...
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.

Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.

До Дня Конституції України в бібліотеці також презентовано тематичну книжкову виставку "Конституція України - основний закон нашого життя".

Шановні читачі! Запрошуємо Вас відвідати абонент та читальну залу дитячої бібліотеки №40 та ознайомитись із виставкою. Вона обов’язково розширить ваші знання із конституційного устрою нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар