10/07/22

Які вони - улюблені домашні тварини відомих письменників?

ВІДОМІ ПИСЬМЕННИКИ ТА ЇХ ЧОТИРИЛАПІ ДРУЗІ

Дитяча бібліотека 22 пропонує інформаційну виставку "Наші пухнасті друзі". На стенді представлена цікава інформація про пухнастих друзів людини, а також про улюбленців видатних письменників світу.

ІВАН ФРАНКО

Славетний український письменник дуже любив тварин. У його домі був рудий кіт, мабуть він був Мурлика. Він був Франковим персональним лікарем. Письменник казав, що кіт - то є його пічка. Полюбляв рудий сидіти у Франка на шиї, саме тоді, коли той працював над рукописами.

ВАЛЬТЕР СКОТТ

Британського класика всюди супроводжували його собаки - такси Камп і Спайс, хорти Дуглас і Персі та прекрасна лягава дірхаунд Майда, яка вважала, що повинна підтримувати честь будинку Скоттів. Улюбленець пес Камп завжди супроводжував господаря, коли той лазив по скелях. Любов Скотта до рудого Адама також згадується в його біографії. В. Скотт також знаходиться у списку шанувальників ньюфаундлендів. Скотт обожнював собак і все життя був ними оточений.

ЕРІХ-МАРІЯ РЕМАРК

Собаки супроводжували Ремарка все його свідоме життя. В одному з листів він зізнався, що чотирилапі друзі дали йому "відчуття дому". Двох його улюблених собак, в юнацтві та армії, звали Вульф. Останню собаку, тер'єра, звали Біллі.

АГАТА КРІСТІ

Своєму хорошому другові, фокстер'єру Пітеру, Агата КРІСТІ навчить присвятила роман "Безмовний свідок". На першій сторінці друкованого видання так і написано: "Дорогому другові і невибагливому супутнику - псу Пітеру присвячую".

ЧАРЛЬЗ ДІККЕНС

Чарльз Діккенс обожнював тварин. У нього були кішки, собаки, канапки, поні, орел і кілька воронів, яких він по черзі називав Грип. Перший з них навчився імітувати мову, і Діккенс з любов'ю записав весь його словник. Він любив Грип так сильно, що коли птах помер, зробив його опудало, а також увів його в роман " Банарбі Радж". Діккенс був пристрасним любителем собак, вони проживали у нього вдома, він робив їх персонажами своїх творів. Найвідоміші чотирилапі герої - це Були з пригод Олівера Твіста і Жилз Девіда Копперфільда.

МАРК ТВЕН

У Твена вдома жили собаки, кішки, білки і черепахи.Однак головним його улюбленцем став кіт Бамбіно. Марк Твен - великий оригінал у вихованні кішок - навчив Бамбіно черпати воду лапою і цієї ж лапою гасити вогник свічки в маленькій лампі. Цим умінням Бамбіно письменник пишався настільки, що жоден його гість не міг покинути будинок, не подивившись на цю виставу.

ЕРНЕСТ ГЕМІНҐВЕЙ

Коти були справжніми господарями у будинку Гемінґвея: їм навіть можна було ходити по столу і їсти з тарілки письменника. Зараз у будинку - музеї Гемінґвея мешкає понад 60 котів, всі вони - нащадки улюбленців письменника.

ОЛЕКСІЙ НАДЕМЛІНСЬКИЙ

Звісно, список цих відомих людей продовжує наш одеський дитячий письменник - Олексій Надемлінський. Він великий шанувальник собак. А ось про це спитати у самого письменника, а також послухати його чудові історії можна у дитячій бібліотеці 22, на Інглезі 5.

Шановні книголюби, приходьте та не проґавте свій шанс!

Немає коментарів:

Дописати коментар