09/06/22

Живої природи душа промовляє!

 Дитяча бібліотека 22 запрошує любих читачів на червневу книжкову виставку "Стежками царства живої природи".

Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 червня Всесвітнім днем навколишнього середовища, який були проводитись з метою поглиблення суспільного усвідомлення необхідності зберігати і покращувати довкілля. Обрання цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища (Стокгольм, 1972) за результатами якої створено програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП). У 2000 році в цей день розпочато програму ООН "Тисячоліття довкілля - приступити до дії" Програма є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.

Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Щорічне святкування Дня довкілля допомагає привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює гостру необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів.

Всесвітній день морських черепах.

16 червня проводиться Всесвітній день морських черепах. Цей день проходить під егідою провідною в світі незалежної природоохоронної організації WWF. Ці червневі заходи у другій декаді місяців мають традиційний щорічний характер.

Морські черепахи - дивовижні істоти. Під водою вони можуть затримувати подих на п'ять годин. Морські черепахи відкладають яйця у гніздо, яке вони викопують у піску задніми ластами. Стать морських черепах, як і в багатьох інших черепах, відзначається температурою в гнізді. Живуть вони близько 100 років. Зелені морські черепахи харчуються медузами і водоростями. Шкіряні і яструбині черепахи харчуються медузами і контролюють їх популяцію. Морські черепахи можуть визначити магнітне поле Землі та використовувати його як компас.

У рамках цей книжкової виставки бібліотекар старшого відділу дитячої бібліотеки 22 Тетяна Тищук провела пізнавальну регату "Мандри морем та океаном"для читачів нашої. бібліотеки.

Книголюби із задоволенням познайомилися з цікавими фактами про моря та океани планети, а також про життя різноманітних підводних мешканців.

 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар