04/06/18

Знай свої права, дитино!

Що таке дитинство?
Бантики, резинки,
Книжечки і фарби,
мячики, машинки.
Це і щастя, й радість,
Що довкіл лунає,
І чого дорослим
так не вистачає…
Веселі, бешкетливі, сумні, смішні, серйозні – діти такі різні. Вони наповнюють життя безпосередністю, змістом, приємними турботами. Пролунав останній шкільний дзвоник. Літо прийшло…. Для дитячих бібліотек це цікаве, приємне свято – відкриття табору відпочинку.
Чарівний і добрий світ дитинства потребує захисту й турботи. Сьогодні, у 3 тисячолітті, багато дітей не мають можливості нормально жити і розвиватися, вчитися і лікуватися. З метою привернути увагу громадських і державних організацій до питань благополуччя дітей у всьому світі, з 1949 року 1- го червня і святкують «Міжнародний день захисту дітей».
В цей день для дітей мікрорайону Пересип.у сквері Червоний було організовано справжнє свято - виставкові, пізнавальні, розважальні заходи, конкурси з подарунками, концерт. Свято дитинства, повітряних кульок та посмішок звичайно ж не обійшлося без книги.
Бібліотекарі філії 10 презентували яскраві книжкові новинки. Діти відгадували загадки та відповідали на питання правової вікторини. А потім усі бажаючі завітали до бібліотеки-філії 10, де правова тематика продовжилася у заході «Знай свої права, дитино!». Читачі взяли інтерв’ю у бібліотекаря і дізналися про історію заснування дитячого свята, розібрали ситуації морального вибору, розглянули справи з порушення прав казкових героїв, змоделювали асоціативний ряд за темою «Літо». Наприкінці відбулося нагородження у номінаціях «Найкращий Читайлик», «Знавець українських казок», «Юний правознавець». Кожний з учасників отримав приз або заохочувальний сувенір та усі разом - яскраві враження.


Немає коментарів:

Дописати коментар