07/06/18

«Обережним будь завжди»

 Щоб уникнути біди,
Усе  на  місце поклади:…
Заховай всі зайві речі,
Будеш ти тоді в безпеці.
Науковий розвиток змінив і покращив наш побут.  Централізоване тепло, водопостачання, газифікація будинків, електропобутові прилади, засоби  побутової хімії, різноманітні оздоблювальні матеріали і багато іншого полегшили наше життя, зробили його комфортнішим.
Бажання жити в гарних умовах неминуче приносить у наш  побут джерела небезпечних і шкідливих факторів. Більша частина нещасних випадків у будинку повязана з дією електричного  струму, пожежами, різними отруєннями. Тому важливо знати правила  поведінки з електроприладами,  газовою плитою, а також  дотримуватись вдома чистоти.
Скільки шкоди  можуть завдати неприбрані на місця предмети: кнопки, скріпки, ножиці, сірники…  Порядок у будинку не тільки для краси,  а й для безпеки.  Щодня ми буваємо в різних місцях, спілкуємося з різними  людьми й інколи навіть й не думаємо про небезпеки, які на нас чекають.
Дехто вважає, що небезпека  -  це ніби лід взимку на дорозі: йшов, послизнувся, впав. Але не буває, щоб небезпека зявилася відразу, нізвідки. Небезпечна ситуація складається з низки передумов. З  метою  сформування  в  читачів правил безпечної  поведінки у різноманітних  життєвих ситуаціях  у   бібліотеці філії №10 спільно з інспектором  Державної  служби України  з  надзвичайних  ситуацій Суворівського району Альоною Віталіївною  Дячук пройшов профілактичний  захід  «Обережним будь завжди».
Читачі разом з бібліотекарем  говорили  про  небезпеку, яка може спіткати дітей вдома, на вулиці, в підїзді  та на морі.  Виконали тестове завдання:  «Що правильно»,  прослухали поради доктора Айболита  та  розповідали повчальні вірші.
Діти взяли участь у вікторині та відгадували  загадки від  пані пані Безпеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар