27/09/17

День мов «Скількома мовами ви володієте? Вивчіть іще одну!»

Скільки мов ти знаєш,
стільки разів ти людина.
Ґете

XXI століття з упевненістю можна назвати «століттям поліглотів»! Тому, що ми вивчаємо мови протягом усього життя. «Мови містяться в серці європейського проекту: вони відображають різні культури і водночас є ключем до розуміння цих культур», – зазначено в одній із доповідей Європейської комісії.
Вперше Європейський день мов був організований у 2001 році Радою Європи в рамках Європейського року мов. Мета свята – привернути увагу аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне та лінгвістичне різноманіття та заохочувати до вивчення мов протягом всього життя.
Будучи частиною цивілізованого світу, ми – українці, повинні також слідувати цьому прикладу. В рамках святкування Європейського дня в бібліотеці-філії №11 юні читачі віртуально подорожували найяскравішими країнами Європи, дізнавались про лінгвістичні подробиці народження мов цих країн. Адже не можливо збагнути культуру і душу будь-якої нації, не знаючи її мови. Звичайно, під час такої подорожі ми не могли не ознайомити юних поліглотів і з цікавими фактами зародження української мови.
Друзі! Вивчайте іноземні мови! Європейський День мов призваний нагадати всім народам про те, що спілкування – це наше багатство. А знання іноземних мов – це можливість відкрити для себе новий світ, нову культуру, краще зрозуміти один одного!
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар