01/09/17

Першовересневе турне бібліотеки-філії №8

Всім відомо, що без школи,
Без знань, що мусиш там набуть,
Не станеш у житті ніколи,
Тим, ким в дитинстві мрієш буть.
Н. Красоткіна
Слово «школа» походить від грецького слова «сколе», що означає «дозвілля». Таких шкіл, які ми звикли бачити зараз, в Стародавній Греції не було. Філософи та їх учні збирались у вільний час разом і сперечалися з різних питань.
Давні школи розташовувалися на майданчиках, де тренувалися військові або проводилися паради. Майданчики ці називалися гімназіями. Пізніше Аристотель назвав свою школу ліцеєм. Цікаво, що в Німеччині школи почали називати гімназіями, у Франції – ліцеями, а шотландська школа – академія. Всі ці три назви збереглися до наших часів. Жодна зі шкіл не була схожа на сучасну. Це були місця для дискусії.
А слово «педагог» родом з Древньої Греції і означає дослівно «той, що веде дитину».
Так рік за роком у школах з’являлись нові педагоги, нові системи навчання, нові програми, і лише одна деталь завжди залишалась незмінною… У кожній країні, кожного учня та вчителя завжди супроводжували книги, адже навчання без них не можливе.
Сучасні першокласники 1 вересня приходять на урочисту лінійку, звучить гімн України, дзвенить дзвіночок, і діти відправляються на свій перший урок на якому отримують підручники зі шкільної бібліотеки. У День знань вчителі проводять патріотичні уроки Миру, до яких їм старанно допомагають підготуватись і бібліотекарі філії №8.
Бібліотека є невід’ємною частиною навчання та розвитку дитини, тому саме першого вересня ми вирішили відвідати школи нашого мікрорайону та зацікавити дітей новою літературою, запросити на цікаві заходи та заохотити до співпраці у клубі та в гуртку. Учні школи №60, школи №18, школи№103 радісно зустріли бібліотекарів, зацікавились книгами та вчителі вже домовились про екскурсії до бібліотеки та виявили бажання відвідати заплановані філією №8 заходи. Але на цьому наші зустрічі не закінчились. Усі бібліотекарі після відвідування шкіл роздавали рекламні флаєри бібліотеки, невеличкі подаруночки біля приміщення та запрошували завітати в середину кожного учня який проходив повз.

 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар