04/09/17

1 вересня

Освіта - світло!
Це запам'ятай!
У школі добре вчись
І різні труднощі долай!
Бажаєм успіху і знань,
Змагань і віри, і дерзань.
Знання потрібні для життя,
Для України майбуття ...
Ось і настав він, довгожданий день для всієї дітвори - день зустрічей, усмішок, день першого шкільного дзвоника. Ми за традицією зустрічаємо перше вересня нового навчального року, як велике і радісне свято. Не шепотіть, листочки, тихіше співайте, птахи! Чарівний годинник відлічує останні хвилини веселого літа! Ми на порозі в захопливу країну знань!
А чи задумувалися ви, коли з'явилася школа? Школа, виявляється, дуже давня. Коли вона з'явилася, стародавні греки називали її "схоле". Це було місце, де діти проводили свій вільний час.Та могли відвідувати школу не всі діти Стародавньої Греції, а лише хлопчики вільних родин. Дітей рабів до школи не приймали, не ходили до школи й дівчатка. Школи були не однакові, а різні.У кожній з них навчали якогось одного предмета.Спочатку хлопчики ходили до школи, в якій їх учили читати,писати й рахувати.З цієї школи вони переходили до іншої, де їх навчали співів ,музики, поезії. Завершувалося навчання в школі, яка готувала майбутніх воїнів.Тут хлопці загартовувалися, вчилися володіти різними видами тогочасної зброї. Школи ці не були державними, як у нас, а належали окремим людям. Кожен власник школи заводив у ній свої порядки.
А що означало слово "схоле"? Воно означало спочатку "затримка", а потім "заняття у вільний час". Далі цим словом греки почали називати читання, а ще пізніше- лекцію. До нас, на наші слов'янскі землі, школа прийшла тисячу років тому. І вона на початку була дуже схожою своїми порядками на давньогрецьку. Так само учні піднімалися сходинками наук. Так, грецьке слово "схоле" стало "школою".
Привітати з Днем знань учнів 2-А класу ОЗОШ № 30 та їх класного керівника Денисюк Світлану Іванівну прийшли представники дитячої бібліотеки №10.

Бібліотекарями були представлені цікаві книги,які розкрили таємниці шкільних речей, українські народні казки зі знайомими дітям героями,казки країн Європи зі славнозвісними - Попелюшкою.Червоною Шапочкою,Бременськими музикантами.
Непосидючій після літніх канікул дітворі дуже сподобались веселі розваги: фізкультхвилинки, жартівливі запитання та щирі побажання Мудрої Сови.

А бібліотекарі філії №46 привітали з сорокарічним ювілеєм школу №69, адже, її учні - постійні читачі бібліотеки.

На урочисте свято запросили і своїх бібліотекарів читачі філії №23. Як же без них пройде першій урок "Чи знаєш ти Європу?"?!. Бібліотекарі і книжки представили, і знаннями поділилися. Дуже цікавою та пізнавальною була- відео мандрівка по містах Євросоюзу.
Бібліотека-філія №48 теж не залишилась в сторонці від свята 1Вересня і завітала до первачків ЗОШ №5, не тільки з книгами, але й маленькими подарунками. Частина малюків вже є читачами ще з дитячого садочка, а інші її майбутні друзі.
Хлопчики та дівчата ознайомились з цікавими книжками, присвяченими нашій Україні. Діти усвідомлюють, що Вітчизні потрібні розумні, знаючи, щирі сини і доньки, щоб своєю творчою працею піднести імідж рідної країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар