01/09/17

День Знань

В День Знань 1 вересня 2017р. в усіх школах України пройшов перший урок за темою “ Україна в Євросоюзі”. Відбувся він і в Центральній бібліотеці КУ “ЦМБС для дітей” для учнів 11-х класів ЗОШ №90.
Урок вела представник Молодіжного форуму “Дебати України”, студентка 3 курсу відділення психології факультета ІМЕМ ОНУ ім. І.І.Мечникова Світлана Ізуграфова. Тема “Україна- Євросоюз” захопила учнів з самого початку. Питання, які зацікавили учнів, були пов'язані з освітніми програмами, програмами оздоровлення та в яких учбових закладах стран Європи можна навчатися, що таке брексід і чого чекати Україні від співпраці з Євросоюзом? На всі питання учні отримали вичерпні віповіді. Співробітником бібліотеки В.Л. Добровою була освітлена та запропанована література для учнів 11-х класів. 

День Знань бібліотека-філія №39 відзначила зі своїми  читачами ЗОШ №32 та №100. Після лінійки Марина Вязовська, Лариса Даниленко, Тетяна Тараніна були запрошені на перший урок до класів, де вчаться їх самі активні читачі. Діти дружно аплодували лідерам читання, що викликає надію, що їх ряди поповнять й інші  діти. Бібліотекарі мають надію, що інтерес до нових книг, які були в цей день презентовані, цьому обов'язково посприяють.


У школах №51 та №27 радо приймали співробітників філії №36, а після занять діти зібралися в читальному залі бібліотеки, щоб вручити квіти завідуючій Світлані Барабаш та її чудовому колективу.
     

 


 Бібліотекарі філії №22 відвідали школу №78, де провели огляд літератури і вікторину ''Ми діти європейської сім'ї '' в 3-Г класі і бесіду "Місто, де ти живеш" в 3-А класі.


Чуприна Надія Андріївна, завідуюча філії №4 привітала з днем Знань читачів  школи №50   



Не залишилися осторонь свята знань і  бібліотекарі філії №9. Вдовенко Ганна завітала до першокласників школи №57. Малюки почуваються дещо розгублено і схвильовано, адже у них сьогодні перший в житті урок та знайомство з книжковим царством-бібліотекою. Перед першачками незвіданий і цікавий шлях, вони дізналися про історії виникнення  книги, олівця, гумки та іншого шкільного приладдя, відгадали загадки, отримали яскраві календарики-візитівки. У майбутніх читачів запанував чудовий позитивний настрій.
 


Бібліотекар молодшого відділу філії №26 розповіла юним читачам про історію виникнення шкіл, про їх значення в житті кожного громадянина України. Ще хлопців та дівчат чекала приємна несподіванка. Наталя Володимирівна від імені бібліотеки нагородила кращих читачів за період літніх канікул медалями “Любитель читання”
 


Перший раз у перший клас. Перший дзвінок, перша вчителька. Все це переживали разом з учнями 1-В класу школи №8 бібліотекарі філії №19 - Мединська Л. Н. і Поліщук Є. А.

Бібліотекарі провели огляд книг про нашу улюблену Батьківщину. І приємно здивували вчительку, розповівши що ще до школи 8 малюків вже брали книги в бібліотеці, що підтвердили принесені бібліотекарями формуляри. Як активним читачам і майбутнім зразковим учням бібліотекарі вручили подарунки і побажали всім успіхів в новому навчальному році.
 


На свято першого дзвоника в школу №49 завітали бібліотекарі філії №37, а приводом для зустрічей та нових знайомств стали нові книги, отримані напередодні свята. Допитлива дітвора познайомилась з книгами таких авторів: Всеволода Нестайка, Лесі  Вороніної,  Джеремі Стронга, Христини Нестлінгер, Наді Білої, Бориса Харчука. Цікаві книжкові історії перенесуть дітей у світ неймовірних пригод школярів, потрапити до «таємного товариства боягузів» та загадковий світ фантастики.

Новий навчальний рік розпочався в дитячих бібліотеках міста на гарній ноті, від усієї душі хочеться побажати читачам та бібліотекарям успіхів і приємних вражень у новому навчальному році!

Немає коментарів:

Дописати коментар