27/09/17

«Тернистий шлях – стезя в безсмертя»

26 вересня в старшому відділі бібліотеки №37 відбулася зустріч учнів 9-В класу ОЗОШ №48 з одеськими письменниками -Яковом Прокоповичем Пересунько та Галиною Іванівною Вірт.
Яків Прокопович автор таких збірок: «Надією живу», «Коромисло долі», «Вогнем любові смуток запалю», «Графський парк» та казки «Філафорія». Палітра віршів цих збірок різна за тематикою, ідейним спрямуванням і призначенням. Ліричному героєві його віршів притаманна глибока і щира любов до рідного краю, чарівної природи у її різноманітних проявах. Хоч доля закидала поета в далекі морські походи до берегів Гренландії, Італії, Бразилії, та попри любов до моря й неба, подорожей переважає  почуття відданості «своїй коханій Україні»:
«Карпати вбралися у шати,
Горить-пала осінній глід.
Краси подібної шукати
За океанами не слід»
Автора хвилюють проблеми людської моралі та гідності, сьогодення і майбутнє України, історія нашої землі та традиції українського народу. Та найтендітнішою перлиною його творчості є вірші про кохання. Як зазначає сам автор: «Любов спроможна перетворити життя людини в екзотичний потік води з цілющого джерела на тлі романтичної загадковості, що живить пісню душі та злет мрії, перетворивши життя в райський сад».
Тему кохання продовжили ліричні вірші Галини Вірт, які складають більшу частину її творчості, та не менш прекрасним доробком поетеси  є пейзажна та філософська  лірика, любов до рідного міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар