04/03/15

Свято поетичного слова.

02.03.15. В ЦМДБ ім. Гайдара відбулося свято поетичного слова Ліни Костенко, на якому були присутні школярі 11-х класів СШ № 57 разом зі вчителями та директором Л. А. Кривовою.
На початку пролунав вірш у виконанні самої Ліни Костенко. Це було дуже зворушливо. Бібліотекар Г. Б. Каразей у вступному слові розкрила творчу особистість поетеси, якій виповнюється 85 років.
Постать Ліни Костенко можна порівняти з великими іменами поетів минулого і сучасності. Вона є гідною донькою Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки. Ставши справжнім класиком за життя, вона дарує насолоду своїми віршами читачам різних країн. Її поезія звучала у виконанні актриси Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. В. В. Василька заслуженої артистки України Діани Малої. Її слово підхопила завідуюча літературною частиною театру Любов Федченко, зупинившись на прозовому творі Л. Костенко «Записки українського сумашедшего». Вся ця композиція була обрамлена романсами на вірші Ліни Костенко у виконанні Ольги Богомолець.
Поезія заполонила всю залу та серця слухачів.



Немає коментарів:

Дописати коментар