30/03/15

«Поезія - ти сила чарівна»

Змири  гординю, приклони коліна,
Торкнись душею їхньої строки,
Чурай Маруся,Леся,горда Ліна –
Богині слова і святі жінки…
В.Ковтуненко
Ніякі прекрасні слова не звучать у прозі так, як вони лунають, переливаються барвами у віршованій мові. Звичайні, щоденні слова прози у поезії стають неповторними, душевними і прекрасними. Підтвердження цьому – чисті й щедрі вірші української поетеси Ліни Костенко. Її  поезія вчить, примушує плакати, переживати за чиїсь страждання. У її віршах - і добра посмішка, і чарівне слово, і порада, і наказ, і питання, які звучать гостро й актуально.
20 березня 2015 року з нагоди ювілейного дня народження Ліни Костенко та всесвітнього дня поезії завідуюча філіалом №19 Чередниченко Світлана Олександрівна спільно з вчителем української мови Дубенко Л.І. в ОЗОШ№8 з учнями 7 «М» класу провела масовий захід «Поезія - ти сила чарівна».
 Читачі мали змогу познайомитись з творчістю великої поетеси, прослухавши огляд книжкової виставки «Ліна Костенко: крізь роки і печалі…»
 Учні 7 «М» класу з класним керівником Дубенко Л.І. підготували презентацію «Сторінки життя і творчості поетеси».  На масовому заході діти читали такі вірші Ліни Костенко.
 Над поезією Ліни Костенко, як і над нею, невладний час. І не має значення, скільки Ліні Василівні виповнилося років. Важливо, що вона живе,  і творить, і обдаровує нас таким щастям, як високе поетичне слово. Ліна Костенко колись написала:
Я вибрала долю собі сама,
І що зі мною не станеться,-
У мене жодних претензій нема
До долі, моєї обраниці.
Тож колектив дитячої бібліотеки №19 та наші читачі бажаємо їй многая-многая літа. Ми щасливі з того, що є її сучасниками, її читачами і шанувальниками. Україні поталанило, що є в ній постать, яка життям і творчістю утверджує благородство вищих мистецьких принципів.

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар