08/11/23

Читання під парасолькою: «Дощові казки»

 А Пори Року теж ходять у гості. Ви думаєте, що це випадково Влітку раптом похолодає або Взимку почне все розтавати?.. А скільки разів Весною підморожує або Восени несподівано стає тепло-тепло, зовсім, як Влітку?. І в цьому зовсім нічого поганого немає, от тільки… виходить, що Пори Року ходять у гості не для того, щоб на інших подивитися, а щоб – себе показати !

 За вікном неприємно похмуро, дощить, а у читальній залі філіалу № 10 затишно, весело і цікаво, бо сама  красуня Осінь завітала до наших читачів у гості, щоб почитати Дощові казки за книгою українського письменника Віктора Хмельницького. Хоч у цих казках, як правило, іде дощ, надівати гумові черевики не обов’язково. А от вирости під ним (цим дощем) дуже навіть можна. Наприклад, якщо читати казки регулярно: один раз у пів року… восени.

Дітлахи із задоволенням прослухали осінні казки про Жовтий листочок, дізнались про те, як Хмара стала горою і що з цього вийшло, і яка справа у плаща-дощовика. А потім всі учасники студії «Крилаті мрійники»  свої враження і творчі здібності  відтворили у малюнках.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар