02/11/23

Пізнавальне спілкування: «І знову про рід круків та дивовижну дружбу дівчинки і птаха»

Зовнішній вигляд крука настільки своєрідний, що примушує затамувати подих. Якоюсь незрозумілою загадковістю віє від його чорного блискучого оперення. Довершує враження великий горбатий дзьоб та очі, зустрівшись з якими, відчуваєш, що птах розуміє тебе. Довге пір’я на шиї утворює неначе бороду і, хочеш того чи ні, майже переконуєшся – перед тобою не хто інший, як мудрий казковий чародій. А чародій завжди викликає повагу до себе, хоч буде він хороший, хоч лихий.

Найцікавіше те, що багато вчених визнали крука найрозвиненішим, найкмітливішим, вважайте – найрозумнішим серед усіх птахів.

Завідувач відділу філіалу № 10 Ірина Юзік представила користувачам повість-казку відомого українського поета і прозаїка Ігоря Калинця «Данка і Крак». Як і головну героїню книжки, на дітей чекало знайомство зі світом розумних птахів-круків. Читачі дізналися багато цікавих фактів про найвідоміші види птахів, які живуть на території України й усвідомили, що за життям птахів можна не тільки спостерігати, а ще й дружити з ними.

А учасники студії психосоціальної підтримки «Крилаті мрійники» із задоволенням занурились у фантастичний світ, яким править природа і створили Пташку своєї мрії.

Немає коментарів:

Дописати коментар